VERTELGENOOTSCHAP GENOMINEERD VOOR DE ERFGOEDVRIJWILLIGERSPRIJS 2023!!

STEM OP ONS!! 

http://www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stem

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt elk jaar toegekend door het Ministerie van OCW aan een groep vrijwilligers die zich buitengewoon inzetten voor behoud van Erfgoed.

Het Vertelgenootschap vertelt al 15 jaar verhalen bij de Open Monumenten Dagen in Apeldoorn. We zijn dan aanwezig op twee locaties.

We schrijven daarvoor zelf een verhaal. Eerst verdiepen we ons in de historie van het monument waar we vertellen, en zoeken daarbij vooral ook naar het menselijke aspect. Wie heeft er gewoond of gewerkt? Wat waren zijn of haar ambities en idealen? Of was er juist een groot verdriet, of een trauma? Of moest er een moeilijke keuze worden gemaakt?

Daarna wordt het verhaal geschreven, herschreven en nog eens herschreven.

En daarna wordt het ingestudeerd.

Het monument gaat dan van binnenuit leven. Onze toehoorders zijn altijd zeer geraakt door deze verhalen, vragen vaak of het echt is gebeurd (ja!) en hoe het afliep……….

Op deze manier maken wij, met behulp van immaterieel erfgoed, materieel erfgoed levend.

Als u wilt weten welke verhalen we hebben gemaakt, kijk dan onder de knop: “een duik in het verleden”.

Naast deze verhalen schreven we ook verhalen over oorlog en bevrijding in Apeldoorn, werkten we samen met het IVN om een wandeling rondom Apeldoorn te illustreren met verhalen, en werkten we mee met Living History op de Herenhul, vorig jaar.

STEM OP ONS!! Dank u wel

http://www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.